“YOU ARE BLIND!”

 

Iskoči mi neki dan na facebooku takva perverzija, da se nije moglo gledat u nju. Naime, slika sa spornim sadrzajem se pojavila jer ju je komentarisao jedan Hrvat kojeg imam u prijateljima, a imam ga iz razloga sto mi je jedna moja divna sestra govorila kako on hoce da pređe na Islam, itd. itd. I gledam ja komentare ispod te slike, i naiđoh na njegov koji nije bio uopšte osuđujuće prirode. Sliku je postavila neka Jovana, i kobajagi ju je cenzurisala, ali i s tom cenzurom se u sliku zaista nije moglo gledat.

Ne zelim da sliku opisujem da vam ne bih pokvarila dan, jer je u tu perverziju uključena i hrana, tačnije pizza na koju je….ne, bolje da ne govorim. I hvali se ta Jovana u komentarima kako joj je neko prijavio fotografiju i fb joj poslao izvjestaj o prijavi u kome se kaze kako fotografija ipak nije uklonjena. Odem i ja na tu sliku da je prijavim, pri tom ne znadoh gdje cu s očima jer opet moradoh pogledat u onu perverziju, i uspijem prijaviti sliku uz oznaku da fotografija sadrzi golotinju.

Nakon nekoliko sati dolazi mi izvještaj od fb – a u kome se kaze kako tokom izvršenja uvida u moj zahjev o uklanjaju nisu pronašli da fotografija narušava njihove standarde te da ne sadrzi golotinju, zbog čega fotografiju nisu uklonili.

Ispod svega toga sitnim slovima procitah da im ako hocu mogu poslati feedback na taj izvještaj, i ja onako mahinalno, ne očekujuci da ce to dati ikakve rezultate napišem: “YOU ARE BLIND!” (Vi ste slijepi!) i pošaljem.

Nakon nekih 5 minuta dolazi mi od fb -a novi izvještaj, ustvari revizija njihove odluke, u kojoj se kaze da je fotografija uklonjena zato što su ustanovili da sadrzi golotinju i narušava njihove standarde.

Iznenadih se nije malo.

Kako su samo tri riječi bile dovoljne da ih prodrmaju kako bi uklonili tu fotografiju! Samo tri riječi sa kojima nisam mislila da ću išta postići.

Ovo je samo jedan sitan primjer kako se stvari mogu promijeniti ako ne odustanemo nakon prvog odbijanja.

 

12 thoughts on ““YOU ARE BLIND!”

  1. Ne mogu da vjerujem, taman sam mislila nece nista biti, jer sam i ja hiljadu puta ponesto prijavila i nikakvog efekta. Mozda oni i cekaju da im se jos koja dodatno napise, haj znaj. Barem sad znam da moram drukcije pristupit kad nesto prijavljujem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *