Jah…

Ne čezne mi duša ni za čim osim za većom dozom mira. Ima se šta i jest, i pit, i obuć, elhamdulillah. Čak sam se i udala elhamdulillah. Hahaha, ovo čak je mozda bilo nepotrebno i ne znam ni šta sam htjela reći sa tim. Sada više ne moram da kukam po blogu zato što nemam čojka. Sada moram sebi izabrati neki drugi razlog za kukanje.

Mozda da počnem kukati što mi se baš i ne sviđa koncept druge žene u Islamu. Ali čojk mi je tako dobar i privržen tako da nije baš fer da kukam. Osjecam da mi je Allah poslao baš ono što mi treba jer ja sam vuk samotnjak i ne treba mi neko ko će uz mene biti povazdan. Ja ponekad najviše volim piti kafu sama i volim da imam mnogo prostora samo za sebe. Nisam baš tip za sijela, mahalanja..nemam nekog iskustva čak ni sa rodbinom, jer je ured i nemam, a ono malo što imam skoro nikad i ne dolaze u goste. Trebao mi je neko potpuno nezavistan, ko ce me drzati podalje od svakog pritiska, jer pritiske od strane ljudi koji mi nisu u krvnom srodstvu zaista ne podnosim i dosta sam prodeverala sa njima.

Također mi je trebao neko drugog mentaliteta, a ovom mom čojku je isto tako trebala žena drugog mentaliteta tako da smo imali iste ciljeve. Ne bi se ovako razumjela sa nekim Bosancem ni za sto godina, i mrsko mi je sad da objašnjavam ovu svoju rečenicu kako ona nekome ne bi djelovala uvredljivo, dovoljno je samo da kazem da su godine iskustva pokazale da ja jednostavno nisam tip žene ni za jednog Bosanca…mada sam imala nesto pozitivnija, zapravo mnogo pozitivnija iskustva bazirana na paznji i odnosu u komunkaciji koju su mi iskazivali muškarci sa ovih krajeva, ali koji se nisu rodili u Islamu, nego su bili prelaznici na Islam, ili su vremenom željeli postati muslimani.

Zašto je sve to tako, o tome bi se moglo nadugo i naširoko, ali ja ću stati ovdje posto je 4:00h i trebalo bi se odspavat dva sahata prije odlaska na posao.

Zbog problema oko izdavanja pasoša mom malom sinu ja sam u nemogućnosti da odem iz drzave i zivim sa svojim mužem, ali mi oboje radimo na tome da se to riješi i imamo mnogo strpljenja, elhamdulillah. Jeste da ja s vremena na vrijeme puknem, ali on je tako staložen i razuman insan da me prosto postidi sa tolikom količinom staloženosti, pa se brzo dozovem sebi. Što bi bila budala u ovim godinama, da imam 15 to bi se nekako i moglo tolerisati….

3 thoughts on “Jah…

  1. Razumijem te skroz za ovog vuka samotnjaka, i meni tako nekad treba samo moj prostor i da mi se niko ne obraca.
    Nego bas mi je drago sto si se vratila, s obzirom koliko sam bila zapostavila pisanje nisam imala vremena da te javno naruzim sto si prestala da pises 😀 :*
    I nadam se da cete sto prije rijesiti to pitanje i da odete akoBogda.

  2. selam alejk i tebi, nek je mubareći, ..jes da nisam skont baš najbolje šta si se to jel se udala nako ono obično, il kao druga 😀 jel tamo neđe jal vamo eđe , ko s kim protiv koga i to 😀

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *