Primjer Allahove Milosti

Pričala je o Allahovoj Milosti koja je prati na svakom koraku, a ja sam razmisljala o tome koliki to stepen imana takva osoba ima kada joj se skoro svaki dan dešavaju takve stvari.

Jednom je krenula sa majkom do bolnice, i nije imala više od 12 dolara u dzepu. U putu se, prolazeći pored neke beauty shop radnje sjetila da je potrošila kremu za lice, te je rekla materi da bi mogle ući pogledati ima li kakva jeftina krema. Mati ju je u čudu pogledala rekavši joj da ionako nema para i ne zna ni hoce li joj to što ima biti dovoljno za lijek.

– Ajmo mi unutra, daće Allah. – odvratila je ona na to.

Nije čak ni razgledala, prvi proizvod na koji je naišla a koji je izgledao pogodan za lice, koštao je samo 49 centi. Začudila se kako takav proizvod moze biti toliko jeftin. Bio je to kao neki energizirajući serum za lice, poslala mi je i sliku mailom. Onda je primijetila ispod te cijene prekriženu staru cijenu. Stara cijena je bila 49 dolara!!! Kako da sa 49 dolara spadne na 49 centi? A onda se dosjetila da je to shop u kojem jednom u sedmici vrtoglavo snize jedan proizvod ali niko ne zna koji, i ti taj proizvod trebas traziti; ako natrefiš, natrefio si. Ona čak nije ni trazila, odmah je nabasala na njega.

Po povratku iz bolnice svratila je u apoteku da uzme lijek koji joj je propisan, ali nije imala više od 11 i nesto dolara u dzepu, a taj lijek inače košta 22 dolara, to je kasnije saznala. Došla je na kasu, kad ono na kasi aparat neće da prepozna kod ni nakon više pokušaja, a apotekarka ne zna koja mu je cijena. Ova joj reče da nema veze i da joj da za 11 dolara ako hoce. Apotekarka stade prevrćati lijek u ruci, te joj nakon malo promišljanja reče:

– Daćeš 2 dolara –

Pričala mi je da je istog trena htjela napraviti sedzdu od sreće. Dugo je čekala da sabere pare za poštarinu da mi pošalje neke divne sitnice koje mi je jos prije uzela, i neki dan mi je to poslala. Par dana nakon toga dobila je od nekog tako lijepe markirane odjeće, i ja joj baš govorim kako joj Allah stostruko uzvraća na sve što učini za nekog…uistinu je Allah neizmjerno Milostiv prema robovima svojim. SubhanAllah!

nature_screen01ajet

2 thoughts on “Primjer Allahove Milosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *