Pisanjem do željene linije :)

 

Planiram smršat vec godinu dana. Sturi se planirajuci, a ni koraka nisam napravila ka tome. Dobro, nije da bas nisam ni koraka, vježbala sam tri dana neke teške vježbe nakon kojih me bolio svaki mišić.

Mom razumu je prilicno tesko da prihvati činjenicu da nakon rođenja djeteta više nisam kao prije (osim sto sam mnooogo ljepša, hahah).

Taman htjedoh napisat koliko imam kg, kad skontah da to ne bi bilo uredu. Nije bitno, ali od zene pređoh umal u ženu i po, po mojoj slobodnoj procjeni; od ono pola uzeh pola, a ne čitavo pola. Dakle, ja sam umal’ zena i po sa tendencijom da potpuno preuzmem tu drugu polovinu jos jedne zene.

Kada sam bila cura uvijek su me pitali kako uspijevam odrzati dobru formu a meni nikako nije moglo naumpasti kako, jer je nisam ni odrzavala, jela sam koliko sam htjela i nikad se nisam bavila nikakvim sportom.

Ali…zato jesam mnogo hodala. U tome je dakle caka.

Od kuce do dzamije: 3 km pješice u jednom i u drugom smijeru.

Od kuce do osnovne škole: isto 3 km, uvijek u hodu.

Od kuće do srednje škole: 3 km, vječiti pješak.

Od studentskog doma do fakulteta: nekih 2 km.

Izlasci: disko, disko, i samo disko, ples do zore, sutra me svaki mišić boli, to mi je dolazilo bolje od bilo kakve vjezbe.

Sada:

Od kuće do posla: 20 koraka, fabrika mi u komšiluku.

Izlasci: 0 bodova.

Glavno izlazno mjesto mi je ovaj Voxxyz :D, neko vrijeme je to bio fb, pa onda blogger, pa Badoo (na kojem sam upoznala pola miliona budala i dva spaćna čojka, jednu srodnu dušu čak, ali ta srodna duša se oženila jer nije mogla da prekrsi obecanje (ko to danas drzi do obecanja..ali eto, ima i takvih), srodna duša nije čak ni musliman, ali zeli da pređe na Islam..ali, odo ja predaleko, a i tuzna je to priča, uostalom vec i zavrsena, a kako i ne bi bila zavrsena kad se čojk ozenio, logično..mada ima zena koje u tome ne vide logiku.

Dakle, kako radim sjedaci posao, a imam i izlaske u Voxxyz caffe blog bar, koji su također sjedaći (osim kad poskočim čitajuci inspektorove šale 😀 ), logično je da se sve više širim u…nečem. 😀 I sad, trebalo bi nekako zaustavit to širenje, jer stvar bi mogla poprimiti alarmantne razmjere.

Kontala sam uplatit 30 km mjesecno za neki fitnes za zene u gradu, rece neko da ima i pokrivenih, i zvuci mi dobro ta ideja. Ali, kad se sjetim onog videa sa YT na osnovu kojeg sam ona tri pomenuta dana radila vjezbe, ko od onog ne smrša i ne dobije 6 pack, ni od čeg drugog neće. Žena na videu, tj profesionalna instruktorica je toliko agresivna ( a to volim, hehe ) da te bas ubijedi da moraš dokraja odradit vjezbu, makar crko.

Moram priznati da sam se osjecala puno bolje nakon tih vjezbi, čak sam bila i gladna nakon njih jer troše mnogo energije, i mislim da sam imala upalu mišica jer sam trebala u početku više raditi na istezanju, a istezanje je, koliko ja skontah, jako vazno u svom tom procesu.

Mislim da nisam ustrajala na vjezbama jer me ljutilo sto mi brat i sestra stalno ulaze u sobu tokom toga, smiju mi se a to me strasno ljuti. Isto tako, nemoguce je zatvoriti vrata od moje sobe jer malom se to ne sviđa i on ih uvijek otvara. Treba mi dosta slobodnog prostora, a mali samo oblijece oko mene jer misli da je sve to igra i onda ja ne mogu kako treba da se skoncentrisem na vjezbe.

A bolje da kazem da jednostavno nisam bila dovoljno uporna i u tome je cijela stvar.

Što se tice dijeta, jedino sto me spriječilo od sprovođenja istih je dojenje. Malom je sada 2 godine i 4 mjeseca a mene opet sprjecava to dojenje koje je sada tek u početnoj fazi ukidanja. Svodim ga na jednom na dan, i od neki dan sam pocela primjenivati metod ljute crvene paprike, jer nijedan drugi ne djeluje. Zahvaljujuci tom metodu, uspijem popiti kafu, i cak i post napisati a da mi je majica tokom toga spuštena. Njemu je to čak smiješno i rukom pokusava skinuti papriku.

Dojenje je jedna od najlješih stvari u majčinstvu, i mada mi zadnjih mjeseci često stvara veliku nervozu, nekako mi s druge strane i žao da to prekinem, ali vise stvarno nema smisla. On sve jede, napredan je, elhamdulillah, a ja gubim kalcijum.

I samo sto ovo napisah on se probudi, i…ne nađe zapapričenu “flašicu”, hahah! 😀

Ostaje mi jos samo da postavim video o kojem sam govorila.

35 thoughts on “Pisanjem do željene linije :)

  1. Draga moja, samo ti kreni, preporodices se. Evo ja bas iz teretane, iz istih razloga. I meni je haman jedino izlazno mjesto vox, eventualno trgovina i svaki mjesec sto racune platim. Ovo od drva do kuce ne racunam, to moram htjela ne htjela. Uglavnom, kupi andole, trenerku, patike i pravac teretana. Ne daj se, ih da vidis mene, haman zaplakat al istrpim bol jer znam da ce biti bolje i da cu postici rezultate. A vjeruj mi, veca sam od tebe, tako da, nemas opravdanja 😛
    Andoli bi trebali da ublaze upale misica, ja sad kupila, javicu ti jel pomoglo 😉

    • Joj…ja u teretanu…ma ne mogu, treba mi mjesto gdje nema muškinja. 🙂 A mogu ti rec da mi tijelo plače za teretanom, nervozna sam, moram se negdje ispuhat.

      I andole treba pit? Jao. Ne volim nikakve lijekove pit, eventualno analgin ili kafetin nekad. Leksaurin dvaput u godini.

      Bilo bi mi drago kada bi napisala jedan post o tim odlascima u teretanu, koga sve ima tamo, itd. 🙂

      • Pa kod nas je to uredjeno, tako da zenski dio publike ima svoj termin, znaci nikako se ne mijesamo sa muskarcima, a najzad, nemoj da te to sprijeci, pitaj, mozda imaju termine za aerobik ili nesto slicno, tu su uglavnom zene. A mozda i bude post, ne znam, ako ista smrsam, ako ne, necu da se brukam 😀
        A andoli nisu obavezni, samo ako ne mozes podnijeti upalu, ja npr nisam jos popila ni jedan, mada sam pila aspirin c kad dodjem jer je stvarno hladno a oznojena izadjem, jes da se utrpam al nikad se ne zna.

        • E sad si me bas nafurala da razmisljam o toj tretani. Vec zamisljam: kroz nekoliko mjeseci ja zgodna ko avion, prosci me salijecu (mada me i vaku debelu hoce, hahha).

          Uhhhh! E to je ono sto mi treba! To je formula za uspjeh: teretana! 🙂

          Moracu ti poslat kakvu hediju zbog ovog nafuravanja. Paklo andola ili nesto tako 😀

          • Jest, ali ja sam ishranu promijenila, uhh kako mi je bilo tesko da smanjim slatkise, i sve one silne torte koje napravim da ne okusim, al sto se mora, mora se. Mada ja sam se iskreno zabrinula radi svih rizika koje debljina nosi sa sobom, pa sam odlucila da se pokrenem, ko zna mozda budem i pisala na tu temu, bar tebe da motivisem 🙂

          • Jašta ces nego pisat, vidis da se svi stide pisat o debljini (osim mene i tebe, to ti je rec hrabre zene)

            Dobro si rekla, dijeta je neizostavan dio toga.

            Mogla sam ja sa dijetom i od sutra krenut (a slasno žvaljam slane krekere u trenutku dok ovo pišem :D…i kada krenem onda pišem o svemu tome i dodatno samu sebe motivišem.

            Ma sve mi se čini da cu ti karton andola poslat zbog ove motivacije. 🙂

  2. Sve ok, smiješ se Inspektorovim šalama, ne daješ nikakve pare, nit si predplaćena na blog, sve halalim, ali jesi me bar instruktorici spomenula? “Mlad, fin, duša, vakav, nakav, nema ga nadaleko, i to?”…

  3. Pa nemoj da se opterecujes klasicnim dijetama. Recimo ja sam krenula sa hrono ishranom, kljucna je ta restrikcija u kojoj moras apsolutno da se odreknes voca, slatkisa, secera kojeg mijenjas stevijom, krompira itd. Rezultat – drugi dan sam imala nizak secer, pocela da drhtim. Sad ja u svom fazonu jedem, ali pazim u koje vrijeme jedem sta, npr ako cu nesto slatko do 12 i to je to. I da, potpuno sam presla na crni hljeb koji sama kuham, od provjerenog crnog brasna, jer bojim se da je ono u pekarama sve, samo ne pravo crno brasno.

    • Dobra ideja za crno brasno. Znas, ja trebam da smršam u vrh glave nekih 10 kg i mislim da bih ja to mogla rijesiti za jedno dva mjeseca čak, uz intenzivno vjezbanje i smanjen unos hrane. Imam dobar osjecaj u vezi toga.

      • Mogla bi, ja sam vec 3 kile izgubila samo promjenom ishrane za nekih mjesec dana, znaci nisam vjezbala apsolutno ni sekunde. Jesam isla u setnju, al ne svaki dan. A brasno ti je kljucno jer te duze drzi sitom ovo crno. Ja u zadnje vrijeme samo napravim mafine slane, nako beze pomijesam tri vrste brasna, malo mlijeka, jaje, peciva malo i to je to. Lakse nego uvijek kuhati hljeb, a i frisko ostane.
        I sokove obavezno izbaci, to je ono sto te deblja a ne osjetis. Nekad se pocasti, i ja se nekad pocastim, al nisam soka pila ima mjesec.
        Zeleni caj s limunom.

  4. Dorucak sam prihvatila od hrono ishrane. Nekad su to jaja, nekad namazi mlijecni, maslac sa salamom, maslac sa dzemom nekim, za dorucak slobodno jedi sve sto hoces, naravno nemoj pretjerati sa dzemovima il medom ako to jedes. Dorucak je najbolji zato sto nam tad organizam najbrze radi, i moze da podnese sve sto smuckas za dorucak. Tad dozvole da se mijesaju proteini i ugljikohidrati. Uglavnom hljeb i sta god zelis od ostale hrane. Ja nekad i burek uzmem kad mama napravi, al sa crnim brasnom. A Bogami kod kone sam neko jutro i kljukusu, zato sto znam da cu ostatak dana bit aktivna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *