Uvod u post

 

Tipična ženska priča: ti ga hoces, on te nece, ti ga neces on te hoće.

Ili u blazoj verziji: obasipa te prevelikom paznjom i to ti ide na zivce dok onaj koji se pomalo drzi na distanci zaokuplja tvoju paznju.

A ustvari: jednostavno ne voliš ono što ti se nudi kao na tanjiru, vec voliš izazove.

Pa i oni vole izazove. Svako normalan to valjda voli.

Preko trnja do zvijezda!

Ali neki baš vole da se doooobro izbodu. To vec prelazi u mazohizam.

A najsmješnije je kada odlučiš biti potpuno arogantan prema nekome ko ti se tako velikodušno nudi, s ciljem da ga udaljiš od sebe, a taj te onda pocne jos više salijetati.

I kad tako nesto vidiš, onda se upale svjećice u glavi: da bi te pozelio onaj ko te nece, trebas isprobati da prema njemu budeš onakav kakav si sa onima kojima se ti sviđaš a koji se tebi ne sviđaju. A to je taaaaako teško. Moraš se mnogo suzdrzavati.

U suzdržavanju je sva vještina stvaranja privlačnosti.

Ovaj post je samo uvod u post koji mi je sad mrsko pisat, a nastavit cu, ako pozivim do sutra…

 

untitledikiki

20 thoughts on “Uvod u post

  • A ja cu reci da nikad nisam umjela igrati igrice, ali se kroz zivot pokazalo da ova gola iskrenost ne daje zeljene rezultate, no ne zelim je se riješiti, samo je zelim malo ublaziti, a suzdrzavanje od navale prevelike iskrenosti kada je početak neke ljubavi u pitanju je od jako bitne vaznosti za dalji slijed događaja, to sam naucila mukotrpnim iskustvom.

   Prijavi komentar

   • Dosta ljudi to kaže. Ali ja zaista više nemam snage za toga, niti sam spremna na taj trud. Voljela bih jednostavno i iskreno reći: molim te, nemoj da se igramo i pretvaramo i, što bi reko’ alkemičar, muvamo 🙂 haj da vidimo gdje smo i šta smo i da idemo dalje. 😀 A najviše bih voljela da imam kakav fini ugovoreni brak, pa da ne moram ništa mozgati i patiti se. 😀 😀

    Prijavi komentar

 1. Draga Esperansa,

  Moram ti reći da ta sirova(surova) iskrenost, nije uvijek poželjna, niti prihvatljiva, samim tim ni opravdana.
  Razumijem tvoj stav, ali to kako se ti obraćaš jednom čovjeku, može se nazvati i drugim nazivom: ”zavlačenjem”.
  Razmisli malo o tome.

  Najljepši pozdrav

  Prijavi komentar

  • Upravu si, i ne poznajes me a vec si uhvatila jednu moju osobinu koju malo ko moze da skuži: ja zbilja imam obicaj da zavlacim, ne toliko druge koliko samu sebe, jer u određenom momentu osjetim da bi zaista mogla osjecati nesto za nekoga i odlucim i njemu i sebi dati šansu. Kroz jako kratko vrijeme shvatim da sam samu sebe ubijedila da bi to moglo ici u nekom hajr pravcu, samo zato da ne ispadnem teška niti izbirljiva osoba, a i zato sto sam iskreno zeljela pokušati zavoljeti nekoga. Imam negdje u arhivi citav post na temu tog zavlačenja. Mozda ga i stavim.

   I tebi najlješi pozdrav i hvala ti sto si navratila kod mene. 🙂

   Prijavi komentar

   • Vidi, Esperansa…
    Ne zavlačiš ti tu više sebe nego drugog, podjednako je to, čak možda više drugoga, jer ti si svjesna te svoje osobine a druga strana za to ne zna, u tom trenutku.Bez obzira što je namjera iskrena, trebaš procijeniti da tu ima više štete nego koristi.Ti si vjerujem u suštini jako dobra i sažaljiva osoba pa ako postoji i trun ”nečega” neće ti dati mira jer se vjerovatno stalno preispituješ.
    Neke stvari je bolje presjeći radi većeg dobra.
    U suštini, teorija koju iznosiš u postu je relativno tačna, što je nažalost na neki način i potvrdio kolega legal u komentaru ispod 😉

    Srdačno,

    Laura

    Prijavi komentar

    • Ponovo si upravu, sta drugo reći, zbilja u toj mojoj osobini ima više štete nego koristi, to mi je i iskustvo pokazalo.

     Od neke ljude sam se zbilja ogriješila zbog te osobine. Sada sam u fazi kada se zbilja trudim da, ako se i desi da se aktivira ta osobina sa nekim insanom, pokušavam to svesti na što kraći vremenski period, prije nego me neko recimo baš zavoli. Ko sam ja da slomim necije srce, srce koje mu je dao Bog, ne ja!

     Svako dobro ti zelim Laura 🙂

     Prijavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *